Ofertes en l’àmbit internacional
Descobriu tota la informació relacionada amb Ofertes en l’àmbit internacional visitant el portal oficial del Govern d'Andorra.
L’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) ha obert el programa per a joves professionals que permetrà cobrir diverses vacants per a diplomats de menys de 32 anys.
El programa té per objectiu donar als joves l’oportunitat de conèixer en profunditat l’organisme mitjançant una estada de 24 mesos que queda repartida en una primera part de 12 mesos al Secretariat de l’OSCE, a Viena (del març del 2024 al març del 2025), i una altra part de 12 mesos a una missió de l’OSCE sobre el terreny (de l’abril del 2025 a l’abril del 2026).
Els candidats han d’haver cursat algun grau universitari en ciències polítiques, relacions internacionals, drets humans, justícia penal, temàtiques de pau i conflictes, ciències educatives/socials, administració d’empreses, recursos humans, economia, medi ambient, tecnologia de la informació, mitjans de comunicació o gènere.
Els candidats també han de tenir un nivell d’anglès molt avançat.
Els joves que obtinguin una de les places percebran un salari de 2.670 € mensuals. Tanmateix, s’hauran de fer càrrec de les despeses d’allotjament i d’assegurança social durant el programa.
Per a més informació sobre el programa i per descarregar el formulari de candidatura, entreu en els enllaços següents:
Informació de la candidatura: https://vacancies.osce.org/jobs/junior-professional-officer-s-2664
Formulari de sol·licitud: https://jobs.osce.org/resources/document/offline-application-form
El formulari de candidatura s’ha d’enviar al Ministeri d’Afers Exteriors (laura_mora@govern.ad).
El termini màxim de presentació de la candidatura és el 6 de desembre del 2023 a les 15.00 h. (Atenció: al document informatiu s’especifica que el termini màxim és el 10 de desembre, però es precisa que els formularis de candidatura s’han d’enviar abans a l’adreça electrònica que designi el Govern ‒laura_mora@govern.ad‒. No s’acceptaran les candidatures que es rebin després del 6 de desembre a les 15.00 h.)
El Ministeri d’Afers Exteriors recollirà totes les candidatures andorranes i les enviarà a l’OSCE, que procedirà a la selecció.
Andorra és un dels països que participen al Programa de Joves Professionals de la UNESCO (YPP). El YPP és una iniciativa de contractació de professionals amb talent i altament qualificats per iniciar una carrera com a funcionari internacional a la Secretariat de la UNESCO.
El Programa consisteix en un concurs de selecció de joves per ocupar diversos càrrecs a la UNESCO. El YPP està obert als nacionals dels països participants.
Els/les candidats/es han de complir els requisits següents:
- Tenir la nacionalitat andorrana.
- Tenir 32 anys o menys en data 31 de desembre del 2023 (haver nascut l’1 gener del 1991 o després).
- Ser titular d’un diploma universitari de nivell superior, preferentment en un d’aquests camps: Educació, ciències naturals, ciències socials i humanes, cooperació internacional i desenvolupament, gestió dels recursos humans, administració de direcció d’empresa, psicologia, dret, auditoria, finances, comptabilitat, mitjans de comunicació, periodisme, informació pública, polítiques culturals i desenvolupament, relacions internacionals i ciències polítiques.
- Tenir un excel·lent coneixement del francès o de l’anglès. Es valorarà el coneixement d’ambdós llengües.
A més dels criteris mencionats, es tindran en consideració els valors fonamentals d’integritat, professionalitat, respecte de la diversitat i compromís envers el mandat de la UNESCO. Tenir una experiència professional pertinent representarà un avantatge, però no serà un criteri de selecció essencial.
Les candidatures s’han de presentar a la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (carrer Prat de la Creu, 62-64, AD500 Andorra la Vella, telèfon: 825 700, adreça electrònica: mailto:cnau.unesco@andorra.ad), abans del 15 d’octubre del 2023.
Després d’una primera avaluació de les candidatures per part de la UNESCO, la qual inclou entrevistes virtuals i/o textos escrits, els candidats preseleccionats seran entrevistats per un panel del Departament de Personal de la UNESCO.
Els candidats seleccionats seran contractats per la UNESCO com a membres del personal per un període determinat, renovable un cop finalitzat el període de prova de nou mesos. Les afectacions de lloc de treball poden ser a la seu de la UNESCO a París o en una oficina exterior.
El Ministeri d'Afers Exteriors i la Comissió Nacional Andorrana per a l'UNESCO ofereixen la possibilitat de representar el Principat d'Andorra al 13è Fòrum de la Joventut de l'UNESCO que tindrà lloc els dies 14 i 15 de novembre del 2023, a la Seu de l'UNESCO a París (França).
Informació pràctica de la convocatòria:
El/la jove seleccionat/ada haurà d’anar presencialment a París (França) els dies 14 i 15 de novembre del 2023 per participar en les reunions com a representant del Principat d’Andorra.
La Comissió Nacional Andorrana per a l'UNESCO es farà càrrec de les despeses de desplaçament des d’Andorra fins al lloc de destí i de retorn un cop acabat el Fòrum, de l’allotjament, del transport intern al lloc de destí i de l’assegurança (cobertura sanitària), així com de la manutenció.
Per poder presentar-vos a la convocatòria heu de complir els requisits següents:
- Tenir entre 18 i 35 anys.
- Tenir la nacionalitat andorrana.
- Tenir un alt nivell d’anglès i francès.
- Disponibilitat per viatjar a París per assistir a les reunions dels dies 14 i 15 de novembre del 2023.
- Enviar el currículum en francès o anglès.
- Enviar una carta de motivació en anglès o francès en què exposeu per què teniu ganes de representar Andorra i per què creieu que teniu un perfil adequat per poder seguir reunions relacionades amb la prioritat de l’UNESCO.
Modalitats de la convocatòria:
Les persones interessades heu d’adreçar una carta de motivació en anglès o francès a la Comissió Nacional Andorra per a l'UNESCO, acompanyada del currículum en francès o anglès i d’una fotocòpia del passaport.
La selecció es farà a partir del currículum i la carta de motivació. En cas d’empat per a la plaça, el ministeri d’Afers Exteriors i la Comissió Nacional Andorra per a l'UNESCO es reserven la possibilitat d’organitzar una entrevista a les persones candidates, que podrà ser presencial o virtual. Les candidatures s’hauran de presentar per correu electrònic fins al dilluns 26 de juny a les 12 h, a les adreces següents: adria_verges@govern.ad, cnau.unesco@andorra.ad
La persona seleccionada haurà de lliurar per escrit una valoració de la seva participació en el Fòrum. Per a qualsevol informació complementària podeu adreçar-vos al Ministeri d’Afers Exteriors, a l’adreça següent: adria_verges@govern.ad
Andorra és un dels països que participen al Programa de Joves Professionals de les Nacions Unides (YPP). El YPP és una iniciativa de contractació de professionals amb talent i altament qualificats per iniciar una carrera com a funcionari internacional a la Secretariat de l'ONU.
El Programa consisteix en un concurs anual de selecció de joves per ocupar diversos càrrecs a les Nacions Unides. Tot el procés de selecció es duu a terme de forma telemàtica. L'examen del YPP es realitza un cop l'any en diferents àrees temàtiques, depenent de les necessitats de l'ONU. El YPP està obert als nacionals dels països participants.
Aquest any les àrees temàtiques són les següents:
- Afers Econòmics
- Tecnologia i Sistemes d'Informació
Els/les candidats/es han de complir els requisits següents:
- Tenir la nacionalitat andorrana.
- Tenir 32 anys o menys en data 31 de desembre del 2023 (haver nascut l’1 gener del 1991 o després).
- Haver cursat formació universitària com a mínim de primer cicle homologada i relacionada amb alguna de les àrees d’examen del 2023.
- Tenir un coneixement molt bo de l’anglès o del francès, llengües de treball de l’Organització. Es valorarà el coneixement d’altres llengües oficials de les Nacions Unides (àrab, xinès, rus o castellà).
Les candidatures s’han de presentar únicament en línia al portal UN Inspira (https://inspira.un.org/). El termini per presentar les candidatures és fins al 29 de juny del 2023.
Un cop superada positivament l’avaluació, els/les candidats/es seleccionats/des entren en una llista de reserva i se'ls hi proposen durant 3 anys places a nivell P1 i P2. Al/A la candidat/a en llista de reserva també seli poden proposar places al Secretariat que quedin lliures o bé per motius de jubilació o de promoció a llocs superiors, fora de les places previstes pel YPP.
- El procés de la candidatura des de la selecció fins l’entrada a la llista de reserva dura 1 any.
- Els candidats seleccionats poden estar a la llista de reserva 3 anys.
- Tot el procés pot durar entre 1 i 4 anys fins al moment en què els seleccionats poden entrar a treballar a Nacions Unides.
A la pàgina web de l’YPP i a la del Departament de Recursos Humans de les Nacions Unides hi ha tot tipus d’informació relativa al procés d’inscripció: els models d’exàmens, els centres d’examen i el procés de selecció. Tot el material oficial de les Nacions Unides per a la preparació dels exàmens és gratuït.
Avís: algunes webs, similars als de l'Organització, no són oficials i poden contenir informació errònia que podria comprometre l’èxit en el concurs del YPP. Si es proposa als candidats per internet material que s'hagi de pagar aquest no ve de les Nacions Unides.
La modalitat Summer Work Travel del programa BridgeUSA permet
que estudiants universitaris andorrans viatgin als
Estats Units durant el període no lectiu de l’estiu per gaudir
d’oportunitats temporals de feina i viatge.
Les
organitzacions que gestionen el programa busquen una oportunitat
temporal de feina per al participant, atenent a les seves
preferències. Els participants reben una compensació per la seva feina
d’acord amb el salari mínim vigent i se’ls hi proporciona ajuda amb la
cerca d’allotjament.
Requisits
-
Estar matriculat a temps complet en una institució d’educació superior acreditada i ubicada fora dels Estats Units. Poden participar tant els estudiants de grau com de postgrau. També es permet que els estudiants recentment graduats participin en el programa durant l’estiu immediatament posterior a la graduació.
-
Tenir un nivell d’anglès prou avançat per poder desenvolupar-se en un entorn professional angloparlant
-
Haver completat almenys un quadrimestre d’estudis universitaris
Durada
Els estudiants poden participar en el
programa només durant el període no lectiu d’estiu de la seva
universitat, amb una durada màxima de quatre mesos.
Els
participants han de tornar al seu país d’origen abans de la data
d’inici del curs universitari.
Sol·licitud
Per participar en el programa, és
obligatori que el participant contracti el servei d’una organització
autoritzada pel Departament d’Estat dels Estats Units per emetre el
formulari DS-2019, imprescindible per accedir al visat J-1.
S’expedeixen els visats només a l’Ambaixada dels Estats Units a
Madrid.
Es permet participar en el programa més d’una vegada.
Per a més informació, els joves universitaris es poden inscriure a la sessió formativa virtual del 14//232, a les 16:30h, organitzada per @USConsulateBCN
Inscripcions:
Es cerca a 20 estudiants i joves professionals apassionats per la seguretat exhaustiva i compromesos a participar en un joc de simulació centrat en la resolució de conflictes reproduint el Consell Permanent de l'OSCE, principal òrgan de decisió per a les consultes polítiques periòdiques i per governar la treball operatiu diari de l'OSCE.
Què és el model OSCE? L'objectiu del Model OSCE és generar confiança i reforçar el diàleg entre els joves de diferents orígens i empoderar-los mitjançant la millora dels seus coneixements i habilitats sobre els principis, valors i processos de l'OSCE. Els participants representaran un Estat participant de l'OSCE i altres actors rellevants que treballen junts per resoldre una crisi. Durant l'esdeveniment de tres dies, els participants rebran formació en habilitats de negociació i aprendran sobre el treball de l'OSCE, les estructures de l'OSCE i la presa de decisions basada en el consens.
Model OSCE és una iniciativa de l'Oficina del Secretari General de l'OSCE, en col·laboració amb l'Oficina Regional de Cooperació i Pau a Europa Friedrich-Ebert-Stiftung.
Dates del programa: 12-14 de juny de 2023. Participació a Viena: s'espera que els participants viatgin a Viena i s'allotgin durant tot el període de l'activitat (12-14 de juny de 2023). El programa inclourà presentacions sobre l'OSCE, FES ROCPE, els reptes actuals per a la seguretat europea, la negociació, el diàleg, el consens i el paper del gènere en les negacions. L'activitat principal serà un exercici de simulació del Consell Permanent de l'OSCE.
Despeses: totes les despeses (desplaçaments fins a Viena i a Viena, allotjament i àpats) aniran a càrrec de l'OSCE.
Criteris de selecció: Nacionalitat andorrana. Tenir entre 18 i 30 anys en el moment del Model OSCE (12-14 de juny de 2023). Tenir un interès demostrat i/o experiència rellevant en afers internacionals, i ser membre actiu i compromès en l'àmbit acadèmic, grups de reflexió, organitzacions de la societat civil, organitzacions juvenils o dirigides per joves, educació o mitjans de comunicació.
Domini de l'anglès.
Procés d'aplicació: Enviar el formulari de sol·licitud emplenat i el currículum a través del següent enllaç: MODEL OSCE- Western Europe region
Data límit per presentar la candidatura: 30 d'abril de 2023.
- Dos gestors de projectes per la Secretaria Conjunta de la CTP
- Un coordinador per la unitat de desenvolupament i dinamització UD2 de la CTP
- Un gestor de l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC)
- Un tècnic financer per la Secretaria Conjunta de la CTP
Els llocs s'han publicat a la web de la CTP, oberts en aquesta segona fase a tota la ciutadania. El termini es tanca el 25 d'abril del 2023.
Més informació:
Tenim el plaer de compartir aquesta oferta d’estada formativa remunerada a la Representació de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF) prop de la Unió Europea, a Brussel·les per un període de 6 mesos a partir de l’1 de febrer del 2023.
Al document adjunt trobareu més informació sobre les missions i els requisits.
Els requisits són els següents:
-
Ser nacional d’un dels 54 Estats membres de ple dret de l’OIF (és el cas d’Andorra)
-
Estar cursant un Màster (o haver-lo obtingut) en ciències polítiques, en relacions internacionals o en dret. Seria un plus tenir una especialització en dret europeu o afers europeus.
-
Tenir bons nivells de francès i d’anglès. Seria un plus parlar un tercer idioma oficial de la UE.
-
Tenir coneixements del procés de decisió de la UE.
-
Tenir interès en els afers europeus i en les accions de l’OIF.
-
Ser capaç de redactar notes i d’efectuar recerques.
-
Saber analitzar i sintetitzar. Ser organitzat/da.
-
Ser autònom/a i saber treballar en equip.
-
Tenir bones capacitats de comunicació escrita i oral.
-
Saber utilitzar els programes informàtics (Word, Excel, PowerPoint) i les xarxes socials (Facebook, LinkedIn, Tweeter).
Per presentar la seva candidatura, cal adreçar una carta de motivació i enviar un currículum a la Representant de l’OIF prop de la Unió Europea, S.E. Mme Fatou Isidora Mara Niang, a l’adreça electrònica següent: reper.bruxelles@francophonie.org.
El termini per enviar les candidatures és el 4 de desembre del 2022 abans de mitjanit.
Es contactaran els candidats pre-seleccionats per passar una entrevista.
ATLAS CORPS: SPAIN & ANDORRA CLIMATE RESILIENCE LEADERSHIP INITIATIVE
1 beca dirigida a persones d'Andorra, d’entre 22 i 35 anys, que treballin o els interessi l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic i que vulguinformar part de l’Atlas Corps Virtual Leadership Institute.
Data límit de sol·licitud: 31 d'octubre del 2022
Atlas Corps: Spain & Andorra Climate Resilience Leadership Initiative és una nova col·laboració entre Atlas Corps i BIOagradables amb el suport de l'Ambaixada i el Consolat dels Estats Units a Espanya i Andorra.
Aquesta iniciativa involucrarà 10 líders emergents del canvi social que viuen a Espanya i/o Andorra per participar a l'Atlas Corps Virtual Leadership Institute.
Els objectius d'aquesta iniciativa són:
- Impulsar el compromís ciutadà en la lluita contra la crisi climàtica
- Aprofundir en l'entesa mútua i la col·laboració entre els nord-americans i els espanyols i andorrans en la defensa de la resiliència climàtica.
L'Institut Virtual de Lideratge Atlas Corps és una comunitat d'aprenentatge en línia per a professionals del canvi social global basada en el seu propi programa de desenvolupament de lideratge. Els participants, coneguts com a Atlas Corps Scholars, milloren les seves habilitats professionals, construeixen les seves xarxes globals, i es preparen per al lideratge a les seves comunitats locals.
Per a més informació sobre el programa, terminis, requisits i sol·licitud, consulteu el web:
En el marc de la Cimera de la Francofonia organitzat per l'Organització Internacional de la Francofonia i la República de Tunísia, s'organitzarà un Fòrum de joves francòfons sobre la temàtica "Médias de proximité: Développement et solidarité. L'expérience des Radios et TV web dans les maisons de jeunes en Tunisie" a Hammamet del 16 al 20 de novembre.
L'objectiu d'aquest fòrum és el de desenvolupar projectes comuns en matèria de mitjans de comunicació de proximitat que puguin contribuir al desenvolupament i a la solidaritat dels països francòfons.
Cada país pot ser representat per un únic participant. L'organització de la Cimera i el Ministeri d'Afers Exteriors d'Andorra es faran càrrec del desplaçament, de l'allotjament i de la manutenció del jove seleccionat.
Adjuntem el programa i la fitxa de participant per a més informació.
Els criteris de participació són els següents:
- Tenir entre 18 i 30 anys;
- Tenir disponibilitat del 16 al 20 de novembre del 2022;
- Tenir com a mínim un nivell B2 en francès.
El procés de selecció serà el següent:
Tots els candidats hauran de preparar una redacció d'un màxim de 450 paraules en francès sobre la temàtica "Le Rôle des médias de proximité dans le développement et la solidarité".
El termini per a enviar les redaccions és el proper 26 d'octubre a mitjanit. Les redaccions s'han d'enviar a l'adreça electrònica següent: charlene_vignais@govern.ad. A més, es demana als candidats d'informar: nom i cognoms, nacionalitat, data de naixement, ocupació, número de passaport, adreça electrònica i telèfon.
El programa consisteix en 3 sessions online a l'abril, maig i setembre, on els participants aprendran a elaborar polítiques públiques així com a comunicar-les de manera estratègica.
Els joves interessats en participar s'han d'inscriure mitjançant l'enllaç següent:
https://p2030.wufoo.com/forms/m1g1raym0vdotnc/
Per a més informació, adjuntem el document següent:
El Ministeri d’Afers Exteriors informa de la convocatòria d’un nou període de presentació de candidatures per al Programa de joves professionals de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Es tracta del Programa de joves professionals, una iniciativa de contractació que busca integrar nous professionals a les Nacions Unides provinents de països sota representats. Andorra és un dels països que poden participar en aquesta convocatòria d’examen, que enguany tractarà sobre Afers Socials i Estadística.
Les proves es faran en línia a través del sistema Inspira i sense la necessitat de desplaçar-se a un centre d’examen. Per poder-hi accedir, s’ha de tenir la nacionalitat andorrana, tenir 32 anys o menys en finalitzar l’any 2022 i haver cursat com a mínim formació universitària de primer cicle homologada i relacionada amb alguna de les àrees d'examen mencionades. També és necessari tenir un bon coneixement de l’anglès o del francès, llengües de treball de l’Organització.
Les sol·licituds es poden fer al portal UN Careers fins al 27 de febrer del 2022.
El Fòrum dels joves tindrà lloc en el marc de la 41a Conferència General de la UNESCO, de forma telemàtica el proper 19 de novembre.
Aquest Fòrum reunirà els joves dels països membres de la UNESCO per aportar una reflexió comuna sobre la manera de mobilitzar la UNESCO en la lluita contra les conseqüències de la crisi de la pandèmia sobre els joves.
Els requisits per poder participar al Fòrum són els següents:
- Tenir entre 18 i 30 anys,
- i tenir una expertesa en una de les àrees de competència de la UNESCO o una experiència en la concepció o la direcció d'iniciatives en una d'aquestes àrees.
Els interessats poden enviar un correu electrònic a aquesta adreça: charlene_vignais@govern.ad, especificant en el seu correu la següent informació:
- nom i cognoms,
- adreça electrònica,
- telèfon,
- nacionalitat,
- els motius de l'interès i l'àrea de coneixement.
La data límit per presentar-se és el 26 d'octubre.
El Ministeri d’Afers Exteriors informa que l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) ha obert diverses places pel programa per a joves professionals que permetrà cobrir vàries vacants per a joves diplomats de menys de 30 anys. El programa està obert per a tots els nacionals dels 57 Estats participants de l’OSCE.
El programa té per objectiu donar als joves l’oportunitat de conèixer en profunditat l’organisme mitjançant una estada de 18 mesos que queda repartida en una primera part de 9 mesos central al Secretariat de l’OSCE, a Viena (del marc del 2022 fins el novembre del 2022), i una altra part de 9 mesos a una missió de l’OSCE sobre el terreny (entre desembre del 2022 i agost del 2023). Els joves seleccionats podran elegir, en un ordre de preferència de l’1 al 3, el Departament al Secretariat de l’OSCE on volen fer l’estatge.
Els candidats han d’haver cursat un grau universitari en economia, finances, comptabilitat, recursos humans, estudis mediambientals, ciències socials o de l’educació, dret penal internacional, estudis sobre terrorisme, estudis sobre Àsia o Europa de l’Est o bé estudis sobre conflictes i pau. A més a més, els graduats d’acadèmies militars i policials reconegudes també són elegibles.
Els candidats han de tenir un nivell d’anglès molt avançat: fluïdesa oral i escrita i capacitat de comunicar-se de manera clara i concisa. Tenir coneixements de les demés llengües de l’OSCE, i especialment de llengua russa és un valor afegit.
Els joves que obtinguin una de les places percebran un salari de 1250 euros mensuals i de 1000 euros mensuals quan estiguin a la missió sobre el terreny. L’OSCE cobreix les despeses mèdiques i de desplaçament a Viena dels candidats. Tanmateix, els candidats seran responsables de la cobertura de les despeses d’allotjament durant el programa.
Per a més informació sobre la vacant i descarregar el formulari de candidatura.
Lloc on s’ha d’enviar el formulari de candidatura, el CV i la carta de motivació en anglès: Ministeri d’Afers Exteriors (olimpia_torres@govern.ad).
Termini màxim: 5 de novembre del 2021. (Atenció: Al document informatiu s’especifica que el termini màxim de presentació de candidatures és el 8 de novembre però es precisa que els formularis de candidatura s’han d’enviar abans al correu electrònic que designin els Governs (olimpia_torres@govern.ad). No s’acceptaran aquelles candidatures que es rebin després del 5 de novembre del 2021). El Ministeri d’Afers Exteriors només donarà suport a aquells candidats que siguin seleccionats per les places subvencionades per l’OSCE.
Convocatòria per part de la UNESCO per cobrir possibles places de funcionari internacional per treballar al Secretariat de l’organització. Els candidats que vulguin presentar-se han de complir els requisits següents: tenir la nacionalitat andorrana; tenir 32 anys o menys el 31 de desembre del 2021; haver cursat formació universitària de nivell superior, preferentment en educació, cultura, comunicació, ciències socials i humanes, administració i gestió, comptabilitat/finances, dret i relacions internacionals i, finalment tenir un domini excel·lent de l’anglès o el francès.
La primera selecció de les candidatures es farà a nivell nacional i en el cas d’Andorra serà la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU) conjuntament amb Govern qui faran la primera selecció. Aquesta primera avaluació seleccionarà un màxim de 15 candidatures que seran les que s’ajustin més als criteris de selecció de la UNESCO i s’enviaran al Secretariat de la UNESCO abans del 15 d’agost.
Desprès de la primera avaluació, el Departament de Personal de la UNESCO convocarà els candidats pre-seleccionats a la seu de París i els farà passar unes proves de llengües i unes entrevistes. Els candidats seleccionats per la UNESCO seran contractats per un període de prova d’un any. Si, un cop finalitzat l’any, l’avaluació és bona, aquestes persones obtindran l’estatus de funcionari internacional i passaran a formar part del personal de la UNESCO.
Les persones interessades s’hauran d’adreçar a la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (carrer Prat de la Creu, 68-76, AD500 Andorra la Vella, telèfon: 825 700, adreça electrònica: cnau.unesco@andorra.ad) abans del 25 de juliol del 2021.
Després de la Resolució del 10 de maig del 2021 del director del Consorci de la CTP en la que es declara deserta la fase 1 del procés de selecció per a la provisió d'un lloc de treball de personal laboral indefinit al Consorci, com a tècnic financer i jurídic, la Resolució de l'11 de maig obra a la ciutadania la convocatòria, amb data límit de presentació de candidatures l'1 de juny de 2021.
La missió del lloc de treball és la següent: Desenvolupar tasques de gestió econòmica-financera, pressupostària i comptable del Consorci de la CTP i les seves orgàniques comptables (POCTEFA, OPCC, UD2), el que inclou la gestió de la tresoreria i la col·laboració en les actuacions de control de l'Administració Pública d'adscripció. Proporcionar les tasques de recolzament jurídic per a contractació pública als diferents responsables d'àrees (POCTEFA, OPCC, UD2, COMUNICACIÓ), gestió dels contractes transversals de la CTP (informàtica, traducció, interpretació, assistència laboral, assistència jurídica…). Així mateix, proporcionar recolzament en matèria de personal a la Direcció. Desenvolupar les tasques de responsable de la seguretat dels sistemes informàtics de la CTP amb l'ajuda d'assessors externs.
Per a més informació de requisits, sol·licituds o altres, accediu als següents enllaços disponibles en espanyol o francès, llengües de treball de la CTP:
L’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) conjuntament amb l’Oficina d'Afers de Desarmament de Nacions Unides (UNODA) obre la convocatòria del Programa de formació en prevenció i resolució de conflictes mitjançant el control d’armaments, el desarmament i la no proliferació a l’àrea OSCE, que enguany celebra la 4a edició.L’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) conjuntament amb l’Oficina d'Afers de Desarmament de Nacions Unides (UNODA) obre la convocatòria del Programa de formació en prevenció i resolució de conflictes mitjançant el control d’armaments, el desarmament i la no proliferació a l’àrea OSCE, que enguany celebra la 4a edició.
El programa té com a objectiu promoure la participació de joves professionals en la planificació, adopció i implementació de mesures en l’àrea politico-militar en diversos processos encaminats a la pau i la seguretat. Així, ofereix coneixements a joves professionals en control d’armaments, desarmament i no proliferació, amb un especial enfocament als instruments existents de les Nacions Unides i l’OSCE que s’hi vinculen.
El curs s’imparteix en llengua anglesa i consta de dos parts: 8 setmanes de curs en línia, que s’inicia el 24 de maig, i 1 setmana de curs presencial a Viena, durant la segona meitat del 2021 (subjecte a restriccions en funció de la situació epidemiològica).
La convocatòria està oberta preferentment a dones d’entre 22 i 32 anys d’edat.
L’organització preveu la participació d’un total de 150 joves al curs en línia. D’aquestes, 50 dones seran seleccionades per assistir al curs presencial a Viena.
Els interessats tenen fins el 9 d’abril per omplir el formulari d’inscripció en línia.
Per a més informació, consulteu l’enllaç següent.
El Ministeri d’Afers Exteriors informa de la convocatòria d’un nou període de presentació de candidatures per al Programa de joves professionals de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Es tracta del Programa de joves professionals, una iniciativa de contractació que busca integrar nous professionals a les Nacions Unides provinents de països sota representats. Andorra és un dels països que poden participar en aquesta convocatòria d’examen, que enguany tractarà sobre gestió i administració, comunicació global i afers polítics i drets humans.
Les proves es faran en línia a través del sistema Inspira i sense la necessitat de desplaçar-se a un centre d’examen. Per poder-hi accedir, s’ha de tenir la nacionalitat andorrana, tenir 32 anys o menys en finalitzar l’any i haver cursat com a mínim formació universitària de primer cicle relacionada i homologada amb una de les ofertes laborals. També un bon coneixement de l’anglès o el francès.
Les sol·licituds es poden fer al portal UN Careers fins al 31 d’octubre del 2020.
El Ministeri d’Afers Exteriors informa que l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) ha obert 22 places pel programa per a joves professionals que permetrà cobrir vàries vacants per a joves diplomats de menys de 30 anys. Les places disponibles es cobriran entre els 57 Estats membres de l’OSCE, que poden presentar un màxim de 5 candidats cadascun.
El programa té per objectiu donar als joves l’oportunitat de conèixer en profunditat l’organisme mitjançant una estada de 12 mesos que queda repartida en una primera part de 6 mesos central al Secretariat de l’OSCE, a Viena (del 7 de setembre del 2020 al març del 2021), i una altra part de 6 mesos a una missió de l’OSCE sobre el terreny (entre març i setembre del 2021). Els joves seleccionats podran elegir, en un ordre de preferència de l’1 al 3, el Departament al Secretariat de l’OSCE on volen fer l’estatge.
Els candidats han d’haver cursat un grau universitari en economia, finances, comptabilitat, recursos humans, estudis mediambientals, ciències socials o de l’educació, dret penal internacional, estudis sobre terrorisme, estudis sobre Àsia o Europa de l’Est o bé estudis sobre conflictes i pau. A més a més, els graduats d’acadèmies militars i policials reconegudes també són elegibles.
Els candidats han de tenir un nivell d’anglès molt avançat: fluïdesa oral i escrita i capacitat de comunicar-se de manera clara i concisa. Tenir coneixements de les demés llengües de l’OSCE, i especialment de llengua russa és un valor afegit.
Els joves que obtinguin una de les places percebran un salari de 1250 euros mensuals i de 1000 euros mensuals quan estiguin a la missió sobre el terreny. L’OSCE cobreix les despeses mèdiques i de desplaçament a Viena dels candidats. Tanmateix, els candidats seran responsables de la cobertura de les despeses d’allotjament durant el programa.
Per a més informació sobre la vacant i descarregar el formulari de candidatura.
Lloc on s’ha d’enviar el formulari de candidatura, el CV i la carta de motivació en anglès: Ministeri d’Afers Exteriors (adria_espineta@govern.ad).
Termini màxim: 16 de març del 2020. (Atenció: Al document informatiu s’especifica que el termini màxim de presentació de candidatures és el 18 de març però es precisa que els formularis de candidatura s’han d’enviar abans al correu electrònic que designin els Governs (adria_espineta@govern.ad). No s’acceptaran aquelles candidatures que es rebin després del 16 de març de 2020).
l Consell General del Principat d’Andorra organitza els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra amb la finalitat d’enriquir el bagatge cultural i pedagògic existent i fomentar el reconeixement d’Andorra com a referent internacional en l’àmbit educatiu.El Consell General del Principat d’Andorra organitza els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra amb la finalitat d’enriquir el bagatge cultural i pedagògic existent i fomentar el reconeixement d’Andorra com a referent internacional en l’àmbit educatiu.
Els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra tenen dues modalitats:
- El Premi Maria Geli adreçat a professionals o equips de professionals de l’educació que treballin amb alumnes de fins a 18 anys, que hagin creat i dut a terme experiències d’innovació educativa en centres educatius tant en l’àmbit internacional com nacional.
- El Premi Conec.Andorra adreçat als alumnes de 16 a 25 anys, escolaritzats a Andorra o a l’estranger i residents a Andorra, que hagin desenvolupat o iniciat un projecte que fomenti el coneixement i l’estima d’Andorra
L’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) ha informat que l’OSCE Wide Youth Forum tindrà lloc a Bratislava (Eslovàquia) els 28 i 29 d’octubre del 2019.
L’objectiu del Fòrum és el d’involucrar als joves en els treballs de l’OSCE per un futur més segur. La iniciativa s’emmarca dins del projecte obert titulat “Reforçar els esforços de l’OSCE relatius a joves i seguretat”.
A tal efecte, el Ministeri d’Afers Exteriors d’Andorra identificarà dos candidats (una noia i un noi) d’edat compresa entre els 18 i els 29 anys per participar al Fòrum, d’entre les candidatures que es presentin.
Les candidatures elegides es presentaran a l’OSCE, que seleccionarà la persona que representarà Andorra a l’OSCE Wide Youth Forum.
L’OSCE es farà càrrec de l’estada a Bratislava del participant escollit (allotjament i àpats). El Ministeri d’Afers Exteriors es farà càrrec de les despeses relatives al desplaçament Andorra – Bratislava – Andorra.
Els candidats que desitgin participar a l’OSCE Wide Youth Forum hauran de fer arribar al Ministeri d’Afers Exteriors el formulari d’inscripció complert, a l’adreça adria_espineta@govern.ad, abans del 12 de setembre a les 13h.
L’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) ha obert el programa de pràctiques, al qual podran participar-hi joves de menys de 30 anys que reuneixin els requisits establerts a la convocatòria i siguin seleccionats per l’organització. El nombre total de places és de 30.
Els requisits fonamentals són tenir menys de 30 anys d’edat i estar en el darrer any de carrera o postgrau o bé en els dos anys següents a la finalització del grau. Els candidats han de tenir un nivell d’anglès molt avançat; a més, tenir coneixements de les demés llengües de l’OSCE, i especialment de llengua russa, és un valor afegit.
El programa té per objectiu donar als joves l’oportunitat de conèixer l’organisme mitjançant una estada d’entre 3 i 6 mesos (inici al setembre 2019) en les àrees administrativa i programàtica de l’Organització, amb jornada laboral a temps complet de 40 hores setmanals.
El programa de pràctiques de l’OSCE no ofereix remuneració per les pràctiques ofertes. Tanmateix, els joves seleccionats que no siguin residents a Viena podran demanar que se’ls atorgui un estipendi d’ajuda per costejar les despeses d’habitatge. Les despeses d’assegurança mèdica han de ser cobertes pels mateixos joves. L’OSCE només es fa càrrec de l’assegurança de vida i de discapacitat.
Per a més informació sobre la vacant, visiteu el link:
https://jobs.osce.org/vacancies/generic-internship-vnsecc01438?tid=139
Termini màxim: 25 de juliol de 2019.
La convocatòria per proposar candidatures al Premi Nord-Sud 2018 del Centre Nord-Sud del Consell d'Europa està oberta fins al 30 de setembre 2019.
El Premi Nord-Sud s'atorga cada any des del 1995 a dos candidats que hagin destacat pel seu compromís en la promoció de la solidaritat Nord-Sud. Els candidats, preferiblement una dona i un home, han d'haver destacat en els àmbits següents: protecció dels drets humans, defensa de la democràcia i sensibilització a la població en general sobre temes d'interdependència a nivell global i solidaritat.
Elegibilitat:
- El Premi s'atorgarà a activistes de la societat civil, personalitats i organitzacions reconegudes pel seu compromís amb els principis esmentats en l'article 1.2 de les Regulacions (veure enllaç web)
- El Premi s'atorga a títol personal i no de manera pòstuma
Les candidatures es poden presentar via correu electrònic (nsc_prize@coe.int), via fax (+351-213584072) o mitjançant el formulari en línia disponible al lloc web del Centre Nord-Sud.
El jurat estarà compost per 3 membres del Secretariat del Comitè executiu del Centre Nord-Sud i es reunirà durant la tardor 2019 per seleccionar els guanyadors. La cerimònia d'atorgament dels premis tindrà lloc a Lisboa durant el primer semestre 2020.
Per a més informació sobre les activitats del Centre Nord-Sud i/o els guanyadors de passades edicions, podeu consultar el lloc web o podeu contactar amb la Sra. Mónica Mendes (monica.mendes@coe.int).
Andorra és un dels països que participen al Programa de Joves Professionals de les Nacions Unides. El Programa consisteix en un concurs anual de selecció de joves per ocupar diversos càrrecs a les Nacions Unides. Aquest any les proves es faran en línia sense la necessitat de desplaçar-se a un centre d'examen. El sistema en línia Inspira facilita tot tipus d’informació relativa al procés d’inscripció, els models d’exàmens i el procés de selecció, a través del seu lloc web.
Igualment, es recomana que els candidats segueixin les xarxes socials de les Nacions Unides en les quals s’organitzaran sessions de preguntes i respostes en anglès i francès a Facebook i Twitter.
Els candidats han de complir els requisits següents:
- Tenir la nacionalitat andorrana.
- Tenir 32 anys o menys en data 31 de desembre del 2019.
- Haver cursat formació universitària com a mínim de primer cicle homologada i relacionada amb alguna de les dues àrees d’examen presentades aquest any: Afers econòmics i Sistemes d'informació i tecnologia
- Tenir un molt bon coneixement de l’anglès o del francès, llengües de treball de l’Organització. Es valorarà el coneixement d’altres llengües oficials de les Nacions Unides (àrab, xinès, rus o castellà). Les candidatures s’han de presentar únicament en línia al portal UN Careers. El termini per presentar les candidatures és fins el 21 de juliol del 2019.
L’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) ha obert el programa per a joves professionals que permetrà cobrir vàries vacants per a joves diplomats de menys de 30 anys.
El programa té per objectiu donar als joves l’oportunitat de conèixer en profunditat l’organisme mitjançant una estada de 12 mesos que queda repartida en una primera part de 6 mesos central al secretariat de l’OSCE, a Viena (de setembre del 2019 al març del 2020), i una altra part de 6 mesos a una missió de l’OSCE sobre el terreny (entre març i setembre del 2020).
L’organisme donarà prioritat als joves nacionals d’aquells països que estiguin poc o no representats dins de l’organisme (com és el cas d’Andorra). Els candidats han d’haver cursat un grau universitari en economia, finances, comptabilitat, recursos humans, estudis mediambientals, ciències socials o de l’educació, dret penal internacional, estudis sobre terrorisme, estudis sobre Àsia o Europa de l’Est o bé estudis sobre conflictes i pau.
Els joves que obtinguin una de les places percebran un salari de 1250 € mensuals i de 1000€ mensuals quan estiguin a la missió sobre el terreny. L’OSCE cobreix les despeses mèdiques i de desplaçament a Viena dels candidats. Tanmateix, els candidats seran responsables de la cobertura de les despeses d’allotjament durant el programa.
Els candidats han de tenir un nivell d’anglès molt avançat. Tenir coneixements de les demés llengües de l’OSCE, i especialment de llengua russa és un valor afegit.
Per a més informació sobre la vacant i descarregar el formulari de
candidatura, visiteu aquest enllaç.
Lloc on s’ha d’enviar el formulari de candidatura: Ministeri d’Afers Exteriors (adria_espineta@govern.ad).
Termini màxim: 16 de juny de 2019. (Atenció: Al document informatiu s’especifica que el termini màxim de presentació de candidatures és el 17 de juny però es precisa que els formularis de candidatura s’han d’enviar abans al correu electrònic que designin els Governs (adria_espineta@govern.ad). No s’acceptaran aquelles candidatures que es rebin després del 16 de juny de 2019).
El Ministeri d’Afers Exteriors recollirà totes les candidatures andorranes i les enviarà a l’OSCE que procedirà a la selecció.
L'Assemblea parlamentària del Consell d'Europa (APCE), en col·laboració amb la Bibliothèque Václav Havel i la Fondation Charte 77, convoca candidatures per al Premi dels Drets Humans Václav Havel 2019.
Aquest Premi, creat l’any 2013, pretén recompensar accions excepcionals de la societat civil en l’àmbit de la defensa dels drets humans a Europa i arreu del món. Els candidats han d’haver aportat una millora de la situació dels drets humans d’un grup específic, haver contribuït a revelar violacions estructurals a gran escala de certs drets, o haver mobilitzat amb èxit la opinió pública o la comunitat internacional sobre una causa particular.
La data límit per presentar candidatures és el 30 d’abril 2019. Les candidatures s’han de trametre a l’Assemblea parlamentària per via electrònica a l’adreça següent: hrprize.pace@coe.int, i s’ha d’utilitzar el formulari disponible al lloc web del Premi. Tota candidatura ha de tenir almenys 5 padrinatges i ser presentada en anglès o en francès.
El Premi, que s’atorgarà el 30 de setembre del 2019 a Estrasburg, consisteix en 60.000 €, un trofeu i un diploma.
Des del 2013, els guardonats han estat Ales Bialiatski (Bielorússia), Anar Mammadli (Azerbaidjan), Ludmilla Alexeeva (Federació de Rússia), Nadia Murad (Irak) i Murat Arslan (Turquia). L’any passat, el Premi es va atorgar a Oyub Titiev (Federació de Rússia), Cap de l’oficina de Grozny del Centre Memorial dels drets humans a Txetxènia.
Per a tota informació complementària, us podeu posar en contacte amb:
- APCE : Isild Heurtin, tel. +33 3 90 21 41 00, isild.heurtin@coe.int
- Biblioteca Václav Havel : Veronika Brazdilova, tel. +420 724 576 935, veronika.brazdilova@vaclavhavel.cz
- Fundació Charte 77 : Gabriela Švagrová, tel. +420 224 214 452, gabriela.svagrova@bariery.cz
L’OSCE (Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa) està buscant joves d’edats compreses entre 20 i 30 anys apassionats per les relacions internacionals i inspirats pels principis i compromisos de l’OSCE amb l’objectiu de desenvolupar una visió de seguretat i cooperació a Europa, Euràsia i Amèrica del Nord, l’anomenat “Perspectives 2030”.
Aquesta convocatòria va dirigida a joves que formaran part del Core Group Experts de l’OSCE, un grup que juga un paper essencial en aquesta iniciativa. L’objectiu final serà el d’escriure un document anomenat “Perspectives 20-30” que serà presentat a la reunió ministerial de l’OSCE que tindrà lloc a Bratislava al desembre del 2019.
El Projecte comença a mitjans d’abril i acaba a finals de desembre del 2019, combinant d’una banda dues visites a Viena i una Bratislava, que queden cobertes per l’Organització, i d’altra banda un treball de seguiment online.
Els candidats que desitgin aplicar poden fer-ho fins el dia 29 de març, enviant el formulari d’aplicació degudament completat al següent correu perspectives2030@osce.org
L'Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODIHR) de l'OSCE (Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa) és l'agència líder a Europa en l'àmbit de l'observació electoral. L'Oficina coordina i organitza cada any el desplegament de nombroses missions d'observació, amb milers d'observadors, per avaluar el compliment dels compromisos de l’OSCE i d’altres normes internacionals en matèria d’eleccions per part dels estats participants d’aquesta Organització. ODIHR proporciona informació detallada sobre tots els elements d'un procés electoral, i ofereix recomanacions concretes per millorar els processos electorals.
Periòdicament ODIHR efectua diferents tipus de missions d’observació electoral després de rebre la invitació oficial per observar les eleccions presidencials d’un estat part de l’OSCE.
En particular, ODHIR desplegarà una Missió d’Avaluació Electoral (MAE) per les eleccions presidencials del 16 de març del 2019 a Eslovàquia, i ha publicat 5 ofertes laborals.
Els candidats que desitgin postular a algun d'aquests llocs de treball (per Eslovàquia) poden enviar la seva candidatura via correu electrònic a l'adreça hr-slovakia@odihr.pl, com a molt tard el 28 de febrer del 2019 a les 18h, indicant l’oferta laboral desitjada i adjuntant un currículum vitae en anglès.
Es precisa que cada candidat pot sol·licitar fins a tres posicions. L'aplicació per a cada posició s'ha d'enviar en correus electrònics separats. Es demana de no adjuntar cartes ni certificats de motivació, quins s'hauran de presentar, si escau, a petició.
Invitem a totes les persones interessades a consultar periòdicament aquest enllaç per estar al corrent de les diferents oportunitats laborals que ofereix ODIHR quan desplega una missió d’observació electoral en un dels estats membres de l’OSCE.
Els candidats que desitgin postular a algun d'aquests llocs de treball poden enviar la seva candidatura via correu electrònic a l'adreça bsprecruit@unesco.org, com a molt tard el 5 de març 2019 (mitjanit). L’objecte del correu ha d'indicar clarament el títol del lloc de treball al qual es postula « Resource Mobilization Officer for… / Chargé(e) de mobilization des ressources pour… “region” ». Els candidats han de trametre el seu CV i una carta de motivació. Les candidatures rebudes després de la data límit de lliurament no podran ser acceptades.
Resource Mobilization Officer for Asia & Pacific (P-4) – amb base a Bangkok (Tailàndia)
Resource Mobilization Officer for Arab States (P-4) – amb base a Amman (Jordània)
Resource Mobilization Officer for East Africa (P-4) – amb base a Nairobi (Kenya)
CITYarts, Inc. és una organització sense ànim de lucre dedicada a les arts i l'educació, que la Sra. Tsipi Ben-Haim directora creativa i executiva va tornar a crear al 1989 després que l’organització anterior Cityarts Workshop tanqués al 1988. Amb aquest canvi de nom i una nova missió, la Sra. Tsipi Ben-Haim, ha volgut donar veu a la joventut, creant 5 programes diferents que volen reunir nens i joves amb artistes professionals per crear art públic a la ciutat Nova York i més enllà. CITYarts capacita els joves a través de la creació de murals i mosaics que transformen la seva comunitat, impacten en les seves vides i tracten els problemes socials i cívics.
El projecte CITYarts Pieces for Peace és una iniciativa del
programa CITYarts Young Minds Build Bridges que encoratja
als joves de tot el món a unir-se en la creació d'un projecte d'art
col·lectiu centrat en l'enteniment cultural i la pau mundial.
L'objectiu del projecte CITYarts Pieces for Peace és reunir
joves de 10 a 20 anys de tot el món per fomentar l'enteniment cultural
i la tolerància.
Mentre creen "Peces per a la Pau" en
tallers, els joves poden explorar la seva imaginació i crear peces
d'art de 6 "x 6" (15.24cm x 15.24cm) que responen a la
pregunta: "Com és la pau per a mi?"
A través d'aquest procés creatiu, s'encoratja als joves a pensar què
significa la pau, com la perceben, quines són les seves esperances per
al futur i com poden expressar visualment les seves idees en dibuixos,
pintures i poemes.
Aquestes obres d'art després es mostraran en
una exposició en línia i també podrien ser seleccionades per a ser
incloses en l'Exposició itinerant Cityarts Pieces for Peace,
que ha estat exhibida en més de 15 llocs arreu del món.
Fins a la data, en l'exposició en línia es mostren més de 6,000 obres d'art de 83 països, i s'instal·larà l'exposició CITYarts Pieces for Peace International Traveling Exhibition a 15 països, inclosa la seu de les Nacions Unides a la ciutat de Nova York, el Parlament Europeu a Brussel·les, Bèlgica i la seu de les Nacions Unides a Ginebra.
Per participar, consulteu l' enllaç següent.
Com a part dels esforços de les Nacions Unides en matèria d'educació, el Servei d'Informació de l'Oficina de les Nacions Unides a Ginebra organitza un estatge anual per estudiants d'estudis superiors d'arreu del món. Aquest estatge permet als estudiants matriculats en un màster, doctorat o equivalent, perfeccionar el seus coneixements sobre els propòsits, principis i activitats de les Nacions Unides.
El 56è estatge se celebrarà a Ginebra del 2 al 13 de juliol de 2018. Aquest programa inclourà presentacions per part d'alts funcionaris de les Nacions Unides i agències especialitzades a Ginebra sobre temes relacionats amb la temàtica d'aquest any : "Les droits de l'homme à la croisée des chemins: où en sommes-nous en 2018?"
Important:
- La majoria de les sessions es faran en anglès. Algunes sessions es faran en francès, de manera que també es requereix un coneixement sòlid de la llengua francesa.
- La selecció dels estudiants es farà en funció de la seva experiència acadèmica i motivacions, tot i respectant la distribució geogràfica equitativa i l'equilibri de gènere.
- El límit d'edat és de 32 anys.
Els estudiants interessats en l'estatge 2018 han de presentar la seva sol·licitud per internet abans del 2 de març de 2018. No s'acceptaran sol·licituds després d'aquesta data.
El formulari de sol·licitud s'ha d'omplir al lloc web de l'ONU Ginebra i ha d'anar acompanyat d'una recomanació (en anglès o francès) d'una universitat o autoritat governamental corresponent, prova de la seva inscripció actual (datada a partir del moment sol·licitant) en una institució per a un programa de màster, doctorat o equivalent, i una còpia dels diplomes o certificats obtinguts.