El seneci del Cap (Senecio inaequidens) és una planta herbàcia invasora d’origen sud-africà, des d’on algunes llavors es van transportar involuntàriament a Europa. Amb el pas dels anys s’ha anat escampant amb força per moltes àrees del continent. Es té registre de la seva presència a Andorra des de principis dels anys 90.

L’any 2000-2001 el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va encarregar el primer estudi per conèixer-ne la distribució i abundància al país (Biocom), i el 2001 en va elaborar i difondre un tríptic informatiu.

El 2005 el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat renovar la cartografia per veure’n l’evolució i fer un seguiment a zones més idònies per a l’establiment de la planta: zones remogudes, terrenys erms urbans i tarteres i roquissars per sota dels 1.600 metres d’alçada.

Després de diverses campanyes d’arrencada del seneci del Cap, l’any 2016 el Departament va encarregar al Centre d’Estudis de la Natura i la Muntanya d’Andorra (CENMA) un estudi sobre l’estat actual del seneci del Cap a Andorra.