Presentació de la IGP
Descobreix tot allò relacionat amb Presentació IGP visitant el portal del Govern d'Andorra. Tots els serveis i informació detallada.

Carn d’Andorra és una marca de Ramaders d'Andorra SA que es comercialitza sota el segell de control i garantia "Carn de Qualitat Controlada d'Andorra" i sota el segell d’Indicació Geogràfica protegida “Carn d’Andorra IGP”.
La Carn d’Andorra és avui possible gracies a la supervivència d’un sistema de vida tradicional que, a l’empara de les muntanyes es resisteix a desaparèixer, i que contra la lògica dels sistemes comercials actuals, insisteix a oferir-nos un d’aquells productes autèntics, tan difícils de trobar en els mercats actuals.
El medi natural singular del país i els seus costums han fet possible el desenvolupament d’unes tradicions alimentàries pròpies. La producció del bestiar ha estat fortament determinada pel medi geogràfic i per la manera particular i secular de fer dels ramaders que juntament amb els professionals del món de la carn, han possibilitat la diferenciació de la seva producció i l’adquisició d’un prestigi merescut davant dels consumidors.
El juny del 1999 el Govern d’Andorra va aprovar el Reglament relatiu a la utilització del segell oficial de control i garantia “Carn de qualitat controlada d’Andorra” que recull els sistemes de producció tradicionals dels diferents tipus de carn, defineix la seva comercialització i reglamenta l’ús del segell.
Ramaders d’Andorra SA, comercialitza sota la seva marca Carn d’Andorra i el segell oficial de control i garantia tres productes diferenciats:
- Vedella
- Bou
- Corder i cabrit
Els Ramaders d’Andorra van voler donar un pas mes i a la primavera del 2001 el Govern d’Andorra, en nom de la societat Ramaders d’Andorra SA, va presentar demanda davant de la Unió Europea per a obtenir el reconeixement com a Indicació Geogràfica Protegida (I.G.P.) a nivell europeu per a la seva marca Carn d’Andorra.
Finalment la Unió Europea ha publicat al seu butlletí oficial els documents que resolen favorablement el reconeixement de la “Carn d’Andorra I.G.P.” per als seus productes:
- Vedell – Vedella
- Anoll – Anolla
Aquest reconeixement garanteix davant tots els estats de la Unió Europea la certificació de l’estricte compliment de tots els paràmetres d’una producció tradicional pròpia del nostre país, recollits al plec de condicions de “CARN D’ANDORRA I.G.P.”