La recollida selectiva de l’oli de fregir usat i de conserves es va posar en marxa a Andorra l’any 1997, i l’any 2004 va passar a ser objecte de concessió administrativa per part del Govern.

Quins són els olis que hem de recollir?

Els olis de fregir de la cuina i de les llaunes o els pots de conserves, sense restes sòlides.

Com es fa la recollida dels olis vegetals usats?

El servei de recollida dels olis varia segons qui els produeix:

Quins són els residus que NO poden anar al contenidor dels olis?

Olis de motor i olis de cuina barrejats amb altres productes

Què se’n fa, de l’oli vegetal que recollim?

Aquest residu s’exporta a una planta de tractament de residus autoritzada on, mitjançant processos de filtració, decantació, destil·lació i purificació, es transforma en biodièsel.

Sabies que l’oli que s’aboca per l’aigüera pot generar problemes d’obturació en les canonades i problemes en el funcionament de les depuradores de les aigües residuals, i per tant empitjorar la qualitat de les aigües superficials? Un sol litre d’oli domèstic contamina 1.000 litres d’aigua.