La Llei d’impuls de la transició  energètica i del canvi climàtic

La Llei 21/2018, del 13 d setembre, d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic impulsa la transició cap a un nou model energètica basat en l’ús d’energies renovables i d’energia baixa en emissions de carboni. La Llei és una mostra del compromís del país en la lluita contra el canvi climàtic davant la necessitat de reduir el volum d’emissions de GEH i fer front als efecte d’aquest fenomen.

Els 4 pilars sobre els que es fonamenta la Litecc són:

Amb tot, els principals objectius que aquesta Llei defineix són:

Per a la planificació i seguiment de la política energètica i de canvi climàtic del país la Llei preveu l’elaboració d’un document públic d’estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic i atribueix competències a l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic i al Servei Meteorològic per al seguiment i planificació d’aquestes activitats.

Els efectes que aquesta Llei ha de permetre obtenir són:

  • Documentació relacionada

  • L’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica

    El 23 de gener del 2020, el Consell General va aprovar l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica. Aquest acord preveu dotar el fons verd en el pressupost del Govern a partir del 2021 i destinar la taxa de tinença de vehicles íntegrament al fons verd, amb l’objectiu de fomentar la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.